Ceaiuri

  Ceaiuri pentru reducerea colesterolul 
 
 Ceai de afin.  
 Pentru acest ceai, aveti nevoie de frunze de afin (ceaiul se gaseste la majoritatea plafarelor). 
 Frunzele de afin reduc atat colesterolul, cat si zaharul din sange. Se prepara cel mai bine ca infuzie, dintr-o lingurita de planta la o cana de apa fiarta. 
 Beti cate o cana, dupa fiecare masa principala. 
 
 Ceaiul verde 
 Acest ceai are o valoare ridicata prin actiunea sa selectiva asupra colesterolului: scade nivelul de colesterol rau, dar nu „ataca” si colesterolul bun.
  Consumati 2-3 cani de ceai verde pe zi pentru echilibrarea colesterolului, daca suferiti de hipercolesterolemie. 
 
 Ceaiul de anghinare  
 Anghinarea impiedica activitatea enzimei responsabile de coagularea colesterolului in ficat. Beneficiile ceaiului de anghinare pot include si o crestere in ceea ce priveste productia de bila, avand proprietati de detoxificare. 
 Anghinarea are actiune diuretica si actiune antisclerotica, de scadere a colesterolului si de scadere a lipidelor. 
 Infuziile din frunze de anghinare sunt mai eficiente decat pulberile incluse in capsule (suplimente alimentare), pentru ca intra in contact cu papilele gustative. 
 
 Ceaiul de busuioc sfant - Planta Tulsi 
 Are efect antistres și antidepresiv Normalizează nivelul de zahăr din sânge. Normalizează nivelul de cortizol din sânge. Scade glicemia Diminuează enzima (creatină) care este generată de organism în stare de stres. 
 Este eficientă și în tratamentul bolilor cardiovasculare. Tulsi reduce inflamația țesutului cardiac, previne dezvoltarea aterosclerozei și astfel scade riscul de atac de cord și boli cardiovasculare. 
 Frunzele de Tulsi sunt eficiente în scăderea nivelului de colesterol din sânge. 
 
 Ceaiul de papadie 
 Papadia are numeroase proprietati benefice, fiind recomandata si in cazul persoanelor care au o dieta dezechilibrata, bogata in grasimi, cat si in cazurile de hipercolesterolemie. 
 Preparatele din papadie sunt utile si in afectiunile hepato-biliare. 
  Din papadia intreaga, frunze si radacini, poti sa prepari infuzia din 2 lingurite de planta, la o cana cu apa fierbinte. Bei 2 cani de ceai de papadie pe zi sau dupa cum iti recomanda medicul fitoterapeut. 
 
 Ceaiul de schinduf 
 Schinduful poate sa impiedice corpul sa absoarba foarte mult colesterol si are proprietati care atesta reglarea colesterolului din sange, fiind recomandat in caz de colesterolemie. 
 Oparesti 2 linguri de seminte macinate de schinduf in 250 ml de apa clocotita. Lasi sa se infuzeze 3 ore, fierbi compozitia nu foarte mult, si o bei calduta. 
 
 Ceaiul de scorus de munte 
 Pentru ca contin taninuri, fructele de scorus de munte au multe proprietati benefice, unele astringente, fiind indicate in colesterolemie. 
 Fructele de scorus de munte sunt recomandate pentru ca reduc nivelul colesterolului in sange, diminueaza oboseala si intarzie procesul de imbatranire. Fructele de scorus de munte pot fi mancate si ca atare. 
 Din fructe uscate de scorus de munte poti sa prepari o infuzie (ceai), folosind o lingura de fructe la o cana cu apa clocotita. Bei 2-3 cani de ceai pe zi, la recomandarea medicului. 
 
 Ceai de turmeric si ghimbir 
 Exista un numar mare de afectiuni in care turmericul poate concura cu succes cu medicamentele, deoarece are proprietati antiinflamatoare, antidepresive, anticoagulante, analgezice, de reglare a glicemiei, reducere a colesterolului si de tratament in diverse afectiuni ale pielii. In plus, acesta nu are efectele secundare care insotesc medicamentele conventionale. 
 Ingrediente: 1/3 lingurita praf de turmeric; 1/3 lingurita ghimbir praf sau proaspat razalit; miere sau sirop de artar pentru indulcit; 1 felie lamaie; 250 ml apa. Puneti apa la fiert intr-un ibric, apoi adaugati turmericul si ghimbirul si lasati sa infuzeze 10 minute. Strecurati daca ati folosit ghimbir razalit, apoi adaugati o felie de lamaie si miere sau sirop de artar, dupa gust. 
 In caz de viroza, beti minim 2-3 cani de ceai pe zi. 
 
 Ceaiul de mentă 
  Relaxează corpul și mintea, elimină respirația urâtă, ajută la scăderea în greutate și poate sa scada colesterolul, prin faptul ca iti ajuta corpul sa produca bila. 
 Bila contine colesterol, astfel ca productia de bila poate sa iti puna colesterolul la "munca", il face sa functioneze mai bine. 
 
 Ceai de mesteacan.  
 Are o eficienta crescuta atat in eliminarea colesterolului rau, cat si a acidului uric din sange. Ceaiul de mesteacan scade si tensiunea, fiind contraindicat persoanelor hipotensive. 
 Se foloseste o lingurita de frunze la o cana de apa (infuzie). 
 
 Ceaiuri care scad trigliceridele  
 
 Ceaiul de patrunjel - ajuta la reducerea trigliceridelor si colesterolului Ceaiul se prepară din frunze uscate și tulpini de pătrunjel. 
 Pentru 200 ml de apă fierbinte vei avea nevoie de o lingură plină de frunze uscate și tulpini. Totul se lasă în apa clocotită, se acoperă vasul, la infuzat pentru 5-6 minute și se consumă proaspătă. 
 
 Ceaiul de scortisoara este o alternativa delicioasa printre infuziile recomandate pentru a reduce trigliceridele s ţine sub control nivelul colesterolului. 
 Scorţişoara reduce tensiunea arterială şi nivelul colesterolului „rău” (LDL) şi al trigliceridelor dar scorţişoara creşte nivelul de colesterol „bun” (HDL), ceea ce sprijină buna funcţionare a inimii. 
 Se adauga o linguriţa de pudră de scorţişoară în 235 ml de apă fiartă. Se lasă amestecul la infuzat aproximativ 10 minute, apoi se consumă neîndulcit. 
 Ceaiul poate fi consumat şi rece, este la fel de delicios şi nu necesită zahăr, miere sau alţi îndulcitori. 
 
  Infuzia de ginko biloba este o alta alternativa populara pentru scaderea trigliceridelor. 
 Se toarna 200-250 ml apa clocotita peste o lingurita plina de planta (3-5 g). Se lasa in vasul acoperit timp de 4-5 minute, dupa care se strecoara si se consuma ca atare sau indulcit dupa gust. 
 Se recomanda consumul de 1- 3 portii de ceai, pe parcursul primei parti a zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu